Dacă ești  în mod constant bolnav sau obosit, probabil ca sistemul limfatic nu îțî functionează corect, nu mai lua pastille pentru orice problemă sau durere, ele intoxică și mai mult ficatul . Apelează la specialiști și încearca drenajul limfatic ,încă din prima ședință o să simțiți beneficiile. Sistemul limfatic, compus din navele care transportă fluide și care protejează organismul de boli, poate deveni lent și atunci acesta nu-și mai poate exercita corect funcțiile. De regula acest fenomen apare atunci când mâncăm alimentele nepotrivite sau dacă suferim de o boala prelungită.

Cu toate acestea, putem învăța singuri cum să ne detoxifiem sistemul limfatic prin aderarea la câteva simple, dar extrem de benefice etape, etape prin care ne vom consolida sistemul limfatic și vom ajunge să avem o sănătate de invidiat. Tot ce trebuie să faci este să ai grijă de corpul tau.
Sistem limfatic
Etapa 1

Fă de urgență un masaj limfatic efectuat de un terapeut licențiat. Terapeutul își va folosi degetele și mâinile pentru a  masa ușor ganglionii limfatici și numeroasele vase care se află sub piele și care transportă limfa, un lichid incolor care transportă celulele imune ce au rolul de a te proteja de boli.

Etapa 2

Evităi alimentele procesate. Alimentele procesate pun o presiune accentuată pe sistemul tău limfatic. Evită pâinea albă, carnea procesată, cum ar fi cea folosită la fast-food, conservele, cerealele și produsele de patiserie.

Etapa 3

Mănâncă alimente naturale, care curăță sistemul limfatic. Unele dintre alimentele care curăță sistemul limfatic sunt legumele de culoare verde închis (de ex : castraveții), ghimbirul, algele de mare, citricele cum ar fi lămâile și portocalele, semințele de in, sucul din iarbă de grâu, ridichile și usturoiul.

Etapa 4

Folosește plante pentru a curața sistemul limfatic. Radacină de papadie, radacină de brusture, urzicile, patrunjelul și smirna curăță sistemul limfatic.

Etapa 5

Petreceți timpul liber făcând băi de aburi sau saună. Transpirația elimină toxinele din sistemul limfatic, iar căldura de la saună sau aburul crește nivelul respirației și ritmul cardiac, doi factori care contribuie, de asemenea, la accelerarea drenajului limfatic.

Etapa 6

Fă-ți o detoxifiere a ficatului –Ficatul produce cel mai mult lichid limfatic, iar atunci cand ficatul este congestionat, sistemul limfatic este, de asemenea, congestionat.

Etapa 7

Fă mișcare în fiecare zi. Un stil de viață sedentar produce daune sistemului limfatic. Când faci exerciții, nu faci altceva decât să-ti stimulezi singur sistemul limfatic, ceea ce va conduce la o întărire a sistemului imunitar. Poți merge pe jos la servici sau poți face o alergare ușoară zi de zi pentru a  "trezi" sistemul limfatic.
Așadar:

-  Fă un masaj limfatic

- Evită alimentele procesate

- Mănâncă alimente naturale

- Consumă ierburi organice

- Mergi la saună și la băi cu abur

- Detoxifică ficatul

- Fă exerciții fizice regulate

                        Vă doresc un corp sănatos și o stare de spirit în armonie și iubire

Fiziokinetoterapeut/Terapeut în terapii complementare

     Claudia –Maria Șandru

Sursa  www.secretele.com

Acest site foloseste cookies.Prin continuarea navigării vă daţi acordul. Afla mai multe