Lipsa de apa in organism provoaca foarte multe dezechilibre. De cele mai multe ori, foarte multi oameni uita sa bea apa chiar si zile intregi. Fiecare om are nevoie de 9-12 cani de apa pe zi pentru functionarea buna a creierului si organismului. Apa este esentiala vietii si de aceea va recomand sa beti apa zilnic chiar daca nu aveti senzatia de sete. Sa nu uitam ca ne-am dezvoltat in apa, si suntem 80% apa.

Lipsa apei din organism provoaca probleme  precum: 


Dureri de cap
Amintiti-va ca organismul trage apa din fiecare tesut al corpului. Ei bine, el isi trage apa si din creier. Acest lucru face ca el sa isi piarda hidratarea si sa se contracte. Acest lucru activeaza receptorii de durere si se va termina cu o durere de cap urata. Insuficienta de apa reduce volumul de sange si reduce cantitatea de oxigen care ajunge la creier. Vasele de sange din creier se dilata,iar durerea de cap devine si mai rea.

Oboseala
Conform unui studiu efectuat  in 2011, deshidratarea usoara duce la oboseala si lipsa de energie. Inima lucreaza mai greu cu oxigenul si substantele nutritive din intreg sistemul. De cele mai multe ori cand suntem obositi sarim si ne facem o ceasca de cafea.In locul acestei cesti de cafea puteti opta pentru un pahar de apa. Amintiti-va ca, cafeaua si alte bauturi pe baza de cofeina vor deshidrata si mai mult corpul dumneavostra.

Dureri articulare
Apa lubrifiaza articulatiile si opreste frecarea dintre oase. In cazul in care corpul tau nu primeste suficienta apa, articulatiile isi vor pierde nutrientii, ceea ce duce la lezarea cartilajului. In cazul in care organismul nu dispune de apa suficienta, cartilajul poate fi deteriorat intr-o masura ireversibila.

Imunitate slabita
Deshidratarea creste cantitatea de toxine din sange, iar acest lucru afecteaza organismul. Bea multa apa pentru a elimina toxinele si pentru a ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva infectiilor.
Sfat suplimentar
Reduceti consumul de cafea si sucuri ce contin zahar, deoarece deshidrateaza tesuturile din cauza nivelului
ridicat de cofeina si zahar. Beti un pahar mare de apa calduta dimineata pe stomacul gol si unul seara inainte de culcare.

Acest site foloseste cookies.Prin continuarea navigării vă daţi acordul. Afla mai multe