Pasiunea mea pentru Asia si in special pentru Japonia m-a determinat sa creez acest centru, pentru o starea de liniste, armonie, vindecare si relaxare. Profunzimea culturii asiatice a dezvoltat principii complexe, atat pentru ritualurile de relaxare, cu o puternica amprenta spirituala, cat si pentru coordonatele de amenajari interioare, inca din vechime in perfect acord cu ritualurile si ritmul locuitorilor spatiului.

Principiul natural este pe primul loc
Cautarea armoniei  se manifesta in traditia chineza prin filosofia Feng Shui, care pune in relatie elementele de baza ale naturii si prezenta umana, stabilind reguli subtile de echilibrare a energiilor casei cu cele ale locuitorilor sai. Scopuri ca sanatatea, prosperitatea sau linistea celor ce pasesc  intr-un spatiu Feng Shui sunt esentiale. Estetica dezvoltata din traditia Zen este un al doilea exemplu fascinant din cultura asiatica. Pornind de la termenul japonez Shibumi , care delimiteaza frumusetea naturala ca fiind simpla, subtila si non-intruziva, au fost dezvoltate sapte principia in estetica de tip ZEN:

Austeritatea ( eliminarea oricarui element care nu este necesar )
Simplitatea (reducerea la esenta)
Naturaletea  (lipsa oricarui artificiu)
Sugestia ( asocieri subtile de elemente si texturi)
Asimetria
Surpriza ( ca indemn la iesire din banal)
Linistea.

PIATRA – UN ELEMENT ESENTIAL
piatra
Piatra are o insemnatate speciala atat in amenajarile spatiilor cat si in starea de relaxare. Piatra naturala este un corespondent al elementului Pamant, ce aduce in fiecare spatiu o energie stabila, a increderii si a protectiei. Masajul cu pietre fierbinti, care provine din procedurile de vindecare ayurvedice, este folosit si in Japonia in Anma - una dintre cele mai vechi forme de masaj din Asia, dar si in China, utilizat in medicina veche pentru a indeparta durerea musculara sau pentru a imbunatatii anumite functii ale organelor interne.

Fiziokinetoterapeut,
     Claudia Maria Sandru

Acest site foloseste cookies.Prin continuarea navigării vă daţi acordul. Afla mai multe