Frumusetea pierduta a vietii
Citez din cele spuse de  dr. psihoterapeut Ursula , care pot spune ca mi-a fost mentor in aceasta viata si m-a ajutat in debutul meu ca fiziokinetoterapeut, iar pentru asta spun  Multumesc!  Si noi,  sa stiti fie ca suntem medici sau terapeuti avem nevoie la randul nostru  constant  de psihoterapie sau terapii pentru a ne dezvolta emotional, spiritual si fizic. Nu este nici o rusine sa mergi la psiholog/psihoterapeut, din contra te ajuta enorm sa te descoperi si sa-ti gasesti calea spre armonie.
Asa cum spune Ursula mai jos, intalnesc si eu in cabinet foarte multe cazuri cu dureri fizice si probleme de sanatate vechi care dupa multe investigatii constat ca survin din probleme emotionale, din compromisuri si dezamagiri. 
 
"Ascult in fiecare zi povesti de viata construite pe nenumarate compromisuri, renuntari la sine, decizii luate sub influenta celor din jur sau a diferitelor frici induse de mentalitatea gregara si conformista.
 
Nu sunt povesti de succes si nici vieti traite in liniste sau implinire. Ci din contra. Este vorba de suferinta, nefericire, durere, destine frante.
 
Compromisurile nu sunt o cale buna de a ne trai viata. Ceea ce iti aduce compromisul este o iluzie a sigurantei pe care oricum nu ti-o poate garanta nimeni si nimic.
 
Multe persoane fac compromis dupa compromis si isi complica viata intr-o maniera in care nici macar nu mai stiu de ce traiesc. Nu mai este vorba de mult de fericire, ci eventual de supravietuire.
 
Unii ajung sa isi duca zilele pana la batranete in acest fel si isi imagineaza ca au ajuns acolo datorita renuntarilor si compromisurilor succesive. Asa ca dau mai departe din "intelepciunea" lor si le spun si celor tineri ca "in viata trebuie sa faci compromisuri, sa lasi de la tine ca sa fie bine". Insa daca te uiti ce se ascunde de fapt in spatele acelui "bine", observi ca este vorba preponderent de suferinta, durere si multa, multa tristete.
 
Nicio fiinta nu s-a nascut pentru a trai in compromis sau renuntare la sine. Ci cu totii venim pe lume pentru a ne trai viata in acord cu noi insine, cu visurile, dorintele si nevoile noastre. Si putem sa facem asta intr-o maniera ecologica, onorandu-ne fiinta si respectandu-i si pe ceilalti in acelasi timp.
 
De cate ori auzi pe cineva ca te indeamna sa faci compromisuri, uita-te putin la fata si viata acelui om si intreaba-te cat de fericit si implinit cu adevarat l-au facut compromisurile pe care el insusi le-a facut... si apoi decide pentru tine daca ii validezi indemnul sau nu." 
Ursula Sandner
 
Acum te intreb eu pe tine , crezi ca merita  sa faci atatea compromisuri in viata ta, viata ta care este atat de scurta si care ai putea sa o umpli cu fericire si bucurii alaturi de persoana/ persoanele iubite?! 
 
Daca te regasesti in cele de mai sus fa acum ceva pentru schimbarea vietii tale, totul pleaca de la psihic, echilibreaza-te psihic ca sa iti dispara problemele fizice si durerile din corp. Ofera-i inimii iubire! 
 
La noi in centru o gasiti pe Psihoterapeut Madalina Mihaela Tiriac care este dedicata in ceea ce face si ii pot spune Multumesc ! 
 
Maria Șandru 

 

Acest site foloseste cookies.Prin continuarea navigării vă daţi acordul. Afla mai multe