Curs Detensionare Miofasciala Romania

07-08 Septembrie 2019 BUCUREȘTI/ 19-20 Octombrie TIMIŞOARA:
CURS DETENSIONARE  MIOFASCIALĂ  A CAPULUI - GÂT, FAȚĂ, SCALP, INTRABUCAL

Vă prezentăm un curs unic, un curs în care învățați ce este fascia, cum functionează ea în întreg corpul, și cea mai profundă fascie din corpul nostru- Duramater. Vom lucra pe tehnici de detensionare fascială şi drenaj limfatic medical pe întreg capul, faţă, gât, intrabcal, zona cervicală plus zona plantară.

Curs detensionare miofasciala Bucuresti Timisoara

Ce este fascia ?
Fascia este cel mai important ţesut din corpul nostru! Şi asta pentru că ştiu că acest ţesut apare încă din a treia săptămână de la concepţia embrionului uman, înaintea tuturor ţesuturilor şi organelor pe care le considerăm noi cu adevărat importante. Fascia este matricea energetică a corpului uman și animal. În fascie se află meridianele energetice, meridianele pe care se face  acupunctura, asadar chinezii știu acest lucru de peste 5000 ani în urmă.
Curs detensionare Miofasciala Bucuresti
Fascia este un ţesut conjunctiv, alcătuită din mai multe tipuri de colagen, reticulină și elastină, colagenul este mai mult decât un element component al pielii. Colagenul este cea mai prolifică proteina din corpul unui adult –Colagenul este proteina predominantă din fascia, compusă din aminoacizi. Avem multe ţesuturi conjunctive în corpul nostru –  muşchi, vase de sânge, nervi, etc – doar că fascia apărând atât de devreme în dezvoltarea corpului uman, îmbracă toate celelalte structuri din corpul nostru. Așadar, fascia este un sistem specializat al organismului, care are un aspect similar cu o pânză de păianjen. Este un țesut foarte dens care acoperă și pătrunde în fiecare mușchi, os, nerv, arteră sau venă dar și în toate organele noastre interne, inclusiv în inimă, plămâni, creier și măduva spinării. Cel mai interesant aspect al sistemului fasciei este faptul că nu este vorba doar de un sistem de acoperire independent. Este de fapt o structură continuă din cap pana în picioare fără întrerupere. Astfel, fiecare parte din întregul corp este conectată la orice altă parte prin fascie, la fel cum sunt firele unui pulover.
Fascia joaca un rol important în susținerea și funcționarea corpului nostru deoarece înconjoară și se atasează la toate structurile. Într-o stare bună de sănătate, fascia este relaxată și are un aspect ondulat. Puterea și flexibilitatea îi sunt oferite de colagenul și elastina din structura sa. Cei mai mulți dintre noi cunoaștem că tendoanele și ligamentele sunt țesut conjunctiv. L-am văzut pe cartilajul fripturii, acel țesut fibros alb care înconjoară carnea de pui.
Mușchi și tendoane: Aici întâlnim fibre și straturi ale fasciei în interiorul și în jurul fiecărei celule și fibre musculare. Aceste fibre se împletesc pentru a forma tendoanele care apoi formează o țesătură pe suprafața osului.
Curs detensionare miofasciala
Oase si ligamente:  Deși aparent solide, oasele sunt de fapt compuse dintr-o matriță moale de țesut conjunctiv în care sunt depuse minerale. Acest lucru conferă atât putere cât și flexibilitate.

Fascia este peste tot, inclusiv în sistemul nervos și în fiecare celulă: Țesutul conjunctiv este omniprezent în organism. El conectează moleculele la macroscopic, formând un întreg continuu, o matriță de viață în care trăim - în suferință sau bucurie, asta depinde doar de fiecare dintre noi.

Așadar, fascia este maleabilă, capabilă să fie modelată și turnată, formată și reformată. Forma să poate fi temporar sau permanent schimbată de caldură, presiune, forțe de împingere sau rupere.

Structura cursului

 • Detensionare fasciei plantare şi eliberarea tensiunilor
 • Detensionarea gâtului, ( fascie, mușchi, vertebre, zona cervicală)
 • Detensionarea fascială și musculară facială
 • Detensionarea fasciei scalpului
 • Detensionarea fascială intrabucală
 • Eliberarea  sinusuirilor maxilare, temporale, etmoidale, sfenoidale
 • Puncte cheie de pe fascia întregului corp, pentru a detensiona întreg lanţul fascial
 • Liniile fasciale
 • Legătura fascială cu meridianele de acupunctură
 • Legatura fascială cu organele interne
 • Fascia și sistemul nervos
 • Eliberarea nervului vag
 • Meridianele  vezică urinară şi biliară

Ce beneificii vă aduce cursul:
- Se învață o tehnică blândă dar profundă în același timp, care se efectuează la foarte multe patologii, punctele cheie în deblocarea întregului corp. O să învăţaţi detensionarea tubului dural- Duramater şi extensia lui în  cap- Falx cerebri şi tentorium cerebelli.
- Puteți integra tehnicile în celelalte terapii pe care le practicați, și vă vor ajută să aveți rezultatele dorite cu pacienții dumneavoastră
- Se lucrează din aproape în aproape eliberând tesiunile stagnate în oase, nervi , mușchi, organe, piele, în întreg corpul
- Pielea capătă un aspect mult mai frumos, eliminând ridurile, acneea, și tensiunile de pe față și din corp
- Nervii se eliberează din tensiune (acolo unde este tensiune nervoasă și durere), iar corpul capătă o stare de sănătate armonioasă
- Durerile de dinți, cap, sinusuri, cervicale vor dispărea odată ce fascia este eliberată
- Se învață și autoterapie
- Abdomenul se eliberează

Cursul de adresează celor care au cunoștințe de anatomie  ( fie ele minime) și celor care doresc să aprofundeze sistemul matricei energetice  din corpului uman. Celor care vor sa fie în armonie deplină cu inteligenţa corpului. Celor care au studiat sau practică Terapia Craniosacrală și terapiile manuale.


ORAȘUL  BUCUREȘTI
07 sept Sâmbăta-08 sept Duminică 2019  Inscrierea se face până la data de 15 august 2019
ORAȘUL  TIMIŞOARA
19 Oct Sâmbăta-20 Oct Duminică 2019  Inscrierea se face până la data de 25 Septembrie 2019

Grupele de curs sunt alcătuite din maxim 6 cursanți deoarece cursul este unul intensiv, iar scopul meu este ca fiecare cursant în parte să beneficieze de toate informaţiile necesare, cât şi de toate tehnicile. De aceea, locurile sunt limitate!

Prețul cursului este de 2100  RON
În prețul cursului sunt incluse:
Instrument special de detensionare a fasciei

 • Instrument special de detensionare a fasciei în valoare de 600 Ron- IASTM- Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization
 • Suport de curs și materiale didactice
 • Gustări, cafea, apă, ceai și masa de prânz.
 • Tehnici împărtășite din experiență și multe zâmbete

Cursul este predat de CLAUDIA MARIA MURARIU

 • Fiziokinetoterapeut –Absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş cu Titlu de Master în Prevenţie şi Recuperare Cardiopulmonară
 • Formator-Evaluator certificat de Ministerul Muncii, Familiei și Protecţiei Sociale,Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. 
 • Experienţă în domeniul terapiilor şi recuperarii medicale de peste 13 ani.

Inscrierile, se fac la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau 0769231018.  Vă vom trimite datele pentru avansul prin care vă asiguraţi locul la curs.  Avansul este de 500 lei în contul firmei. Pentru facturare sunt necesare datele personale sau ale firmei.

Acest site foloseste cookies.Prin continuarea navigării vă daţi acordul. Afla mai multe