A

rmonie şi echilibru în propriul nostru corp.
Purifică corpul, calmează mintea, transformă emotiile şi eliberează spiritul.

Masajul Chi Nei Tsang, puţin cunoscut în occident, este o tehnică veche chineză de masaj al organelor interne care echilibrează energetic, eliberează şi detoxifică organele de încărcări emoţionale, tensiuni, preocupări, astfel creându-se stare de armonie.
Urmând modelul clasic Tao, Chi Nei Tsang simultan vindecă problemele fizice, mentale, emoţionale şi spirituale ale persoanei care beneficiază de acesta.
In culturile orientale, fiecare organ vital acumulează diferite sentimente şi emoţii, de exemplu:  ficatul acumulează furia şi supărările; intestinul gros – tristeţea; intestinul subţire- emoţii negative; stomacul – stres şi griji; rinichii şi vezica – frica.  Abdomenul este locul încrucişării, unde  energia cerului în coborârea ei spre pământ se întalneşte cu energia terestră ascendentă, care se găseşte în abdomen, în drum spre energia celestă. De aceea, blocajele în abdomen afectează întregul organism.
Masajul CNT lucrează foarte bine în corpul energetic, eliberând informaţiile vechi şi energia negative care sunt prinse în memoria celulară a organelor, aducând înapoi sănătatea şi vitalitatea.
CHI însemna energie şi informaţie şi NEI TSANG însemnă organe sau viscere interne. Chi Nei Tsang  abordează originile problemelor de sănătate, incluzând raspunsurile psihosomatice care   reduc capacitatea sistemului de aparare al corpului.

Ce trebuie să primeşti de la un bun terapeut în masajul Chi Nei Tsang?
    Prezenţa şi concentrare totală pentru masaj, energie şi compasiune în mâini şi o inimă iubitoare care vrea să restabilească sănătatea pacientului.
Tehnica:
Regiunea abdominală din corp este o zona foarte amplă în  care se află multe organe interne.  Anticii medici taoişti chinezi au observant şi au verificat că zona din jurul ombilicului este centru energetic cel  mai puternic şi potenţial din corp. Orice supărare sau blocaj în această zonă limitează fluxul de energie vitală. Ţesuturile abdominale trebuie să fie flexibile şi moi ca cele ale unui bebeluş.
Stomacul este stăpânul emoţiilor noastre, aceasta este o afirmaţie susţinută profund de către taoişti. Dar şi restul culturilor asiatice susţin această afirmaţie, dar şi noi simţim de fiecare dată cand avem emoţii cum se înmagazinează în stomac.
In sistemul medical Taoist , intestinul subţire, pe lângă faptul că digeră alimentele este responsabil şi cu “digerarea” emoţiilor. Diferite contracţii ale intestinului corespund emoţiilor nedigerate. De aceea în Medicina Tradiţională Chineza ei îl numesc “Creierul Abdominal”.
Chi Nei Tsang  este o tehnică de masaj  abdominal profund  care încurajează vindecarea din interior spre exterior. Literal se traduce  “să le dam de lucru organelor interne“.

Beneficii:
Chi Nei Tsang lucrează atât în corpul fizic cât şi în cel energetic, eliberând-ul de orice tensiune şi energie negativă care este în memoria celulară, redând-ui corpului sănătatea şi vitalitatea naturală. Este un adevărat sistem integrant de ajutor în vindecare, care prin intermediul unui masaj suav şi direct asupra organelor interne din abdomen, le permite persoanelor să se elibereze de tensiuni fizice,  mentale, emoţionale şi spiritual. Extrem de eficient în acelaşi timp pentru tratarea problemelor de constipaţie sau digestive. Alte sisteme şi tehnici lucrează la extremitaţile corpului pe când Chi Nei Tsang lucrează direct pe organele interne, corectând orice dezechilibru structural şi ajutând organele şi alte sisteme cum ar fi: digestia, respiraţia, sistemul limfatic, endocrin, urinar, reproductiv, muşchii scheletici, meridianele de acupunctură; să funcţioneze în armonie.
Chi Nei Tsang  este o formă de masaj terapeutic întâlnită în medicina tradiţională chineză. A fost creată probabil  cu mii de ani în urmă şi a fost folosită  de călugării taoişti în mânăstiri pentru aş-i ajuta corpul la detoxifiere, consolidare şi rafinare.
Masajul intestinelor ajută la digestie şi la eliminarea constipaţiei. Acest masaj de asemenea ajută viscerele şi musculatura în special muşchiul psoas, care ajută la prevenirea durerilor de spate şi protejează coloana . Chi Nei Tsang  are o abordare preventivă a sănătăţii, menţinând în bună stare de sănătate organele interne care sunt vitale pentru starea de bine. Când avem timp să avem grijă de noi înşine şi să păstrăm buna stare de sănătate, în general nu avem de ce să ne îmbolnăvim.
 Cu toţii este de dorit să ne facem timp pentru a prevenii diversele dereglări în corpul nostru. A prevenii este  mai uşor decât a trata sau a recupera.
 Trăieşte în armonie cu tine însuţi !!

Acest site foloseste cookies.Prin continuarea navigării vă daţi acordul. Afla mai multe