C

unoscut şi sub denumirea de masaj suedez, masajul de relaxare este cel mai preferat în zilele noastre deoarece la tot pasul întalnim persoane obosite, stresate, extenuate, agitate. Viaţa agitată din zilele noastre ne face să nu mai avem timp pentru suficientă destindere, relaxare şi odihnă. Relaxarea este modalitatea de a lăsa corpul să se destindă, să decontractureze toţi muschii voluntar. Este un masaj al întregului corp utilizând manevre mai uşoare sau mai ferme şi constă în prelucrarea ţesuturilor moi şi a musculaturii în vederea obţinerii unor beneficii terapeutice şi de relaxare. Masajul se practică în scopul imbunătăţirii proprietăţilor fizice ale ţesuturilor, stimularea sistemelor organismului, atât preventiv, cât şi în scopul refacerii organismului urmare unui efort fizic sau intelectual.
Fiind o terapie aplicată la nivelul pielii (cel mai mare şi expus dintre organele corpului), masajul relaxant însumează un întreg lanţ de reacţii pozitive la nivelul sistemelor nervos, muscular, glande endocrine.
Masajul de relaxare prin manevrele lui lente poate decontractura musculatura, detensiona nervii, destinde creierul şi elibera contracturile articulare. Ritmul lent, manevrele superficiale şi o atmosferă plăcută te fac să îţi abandonezi corpul şi mintea şi să te laşi purtat de energia corpului în alte sfere mai înalte.
Manevrele de masaj sunt  alese cu grijă, combinate cu măiestrie, executate într-un ritm mai lent dar destul de profund, evitând manevrele dure şi zgomotoase.

Efecte şi beneficii:
- stimularea în sens reglator a circulaţiei sangvine şi a proceselor endocrine
- creşterea metabolismului, intensificarea nutriţiei celulare concomitent cu creşterea temperaturii corpului
- îmbunătăţirea stării psihice şi îndepărtarea oboselii prin neurosecreţia de endorfine
- se produce relaxarea generală

Acest site foloseste cookies.Prin continuarea navigării vă daţi acordul. Afla mai multe