M

asajul terapeutic este masajul manual combinat cu alte procedee specifice de tratare a unor afectiuni.
În masajul terapeutic se stabilesc diferite obiective de atins în funcţie de afecţiune, stadiul bolii, vârsta şi starea generala a pacientului. Acest tip de masaj are la bază masajul somatic şi în funcţie de afecţiune este combinat cu alte tehnici de masaj cum ar fi: masajul Cyriax, drenajul limfatic, metoda Vogler, metoda Knap, elongaţii, masaj reflexogen, manipulări articulare.
 Mai este indicat într-o serie de boli grave unde masajul are rol adjuvant sau de menţinere în funcţie a unor structuri musculare şi nervoase sau a unor organe vitale. El poate fi de mai multe tipuri: total, parţial sau local Este recomandat pentru regularizarea ritmului respirator, favorizează procesele digestive şi ajută la eliminarea toxinelor acumulate în corp. Este un masaj  excelent în caz de insomnie şi stres, stări de oboseala acut şi tensiuni nervoase şi remediul cel mai eficient în contracturi muscular şi întinderi musculare.
Stimulând şi terminaţiile nervoase, această formă terapeutică permite regăsirea într-un mod foarte placut şi în scurt timp a stării de bine. Efectele pozitive se regăsesc atât la nivel fizic, pentru că acţionează în sensul tonifierii musculaturii şi hidratării pielii (prin actiunea produselor corporale utilizate: creme sau uleiuri de corp), dar şi la nivel psihologic, având efect relaxant, detensionant.
Dacă în unele afecţiuni grave masajul are doar rol de întreţinere, în alte afecţiuni în special cele somatice masajul terapeutic este esenţial. În afecţiunile coloanei vertebrale medicamentele nu au eficienţă decât pe moment, însa masajul terapeutic este cel ce poate să elimine suferinţele celui afectat. După orice intervenţie chirurgicală masajul de recuperare este cel care poate s readucă mai repede şi mai bine corpul la o stare funcţională normală.
Acest masaj are ca scop:
- recuperarea dupa intervenţi chirurgicale
- refacerea dupa o boala gravă sau accident
- adjuvant în cazul unei boli grave
- tratarea unei deformări sau tensiuni a coloanei vertebrale
- refacerea şi recapaterea unor funcţii motorii sau nervoase
- reface muşchiul obosit prin creşterea schimburilor vasculare, a aportului de substanţe nutritive şi îndepartarea deşeurilor metabolice
- creşte rezistenţa musculară la efort şi viteza de refacere după traumatisme şi atrofii
- combate staza sangvină şi limfatică
- modifică uşor compoziţia sângelui, crescând numarul de hematii şi leucocite
- creşte imunitatea
- calmează durerea
- are efecte directe şi/sau mecanice asupra reglării secreţiei-excreţiei şi motilitaţii viscerelor

Acest site foloseste cookies.Prin continuarea navigării vă daţi acordul. Afla mai multe