centrulsakura@gmail.com       0769231018  Tiktok Centrul Sakura Claudia Maria Murariu Instagram Centrul Sakura    Youtube Centrul Sakura    Facebook Centrul Sakura Terapie Bucuresti                

        0769231018            

Blog Centrul Sakura Bucuresti

DIABETUL DE TIP 2 ȘI HIPOGLICEΜIA ȘI CUM TE POȚI VINDECA...

 

 

CE ANUME CAUZEAZĂ ÎN REALITATE DIABETUL DE TIP 2 ȘI HIPOGLICEΜΙΑ ȘI CUM TE POȚI VINDECA...

Dragă cititor, bine ai venit în lumea sănătății și echilibrului. În lumea educației pentru corp, cunoașterii, și educației interioare.

Prin articolul de mai jos, inspirată de informațiile pe care l-am acumulat și unele pe care l-am ”cules” 😊, scopul meu este să primești o fărâmă de adevăr despre cum funcționează corpul nostru cu toate sistemele sale, și mai ales cât este el de puternic și de determinat să se autovindece dacă îi schimbi mediul și primește sprijinul, hrana și apa de care are reală nevoie.

Te sfătuiesc să citești cu mare atenție întreg articolul, chiar dacă este puțin mai lung, însă scopul meu prin acesta este ca tu să înțelegi cum funcționează corpul, pacreasul, ficatul și suprarenalele, și nădăjduiesc că de acum încolo să intri într-o comunicare și mai profundă cu inteligența celulară, interioară.

Producția de insulină și glucoză în diabetul de tip 2: (3.)Insulina (punctele verzi) este produsă în pancreas și acționează cu (5.)glucoză (puncte albastre) pentru a regla energia în celulele corpului. ( 1.) Stomacul convertește mancarea în glucoză ( 4.)prin prezența insulinei.

Principalul combustibil al corpului este glucoza, o glucidă (formă de zahăr) simplă ce le furnizează tuturor celulelor energia necesară pentru a funcționa, pentru a se vindeca, pentru a crește și pentru a înflori.

Să vedem exact cum funcționează hrana care ajunge în stomac, și care este rolul pancreasului și insulinei, dar mai ales ce face GLUCOZA în corpul nostru.

Glucoza ne menţine în viață și ne ajută să mergem mai departe. Sistemul nervos central depinde de ea, la fel ca orice organ din organism, inclusiv inima. Glucoza este folosită pentru construcția și susținerea musculară, și îndeplineşte funcții vitale precum repararea țesuturilor şi celulelor deteriorate.

Când consumi alimente, corpul tău le descompune, extrăgând glucoza din ele, care ajunge în sânge și călătoreşte prin întregul corp, până la celule. Acestea nu au însă acces direct la glucoză, ci au nevoie de ajutor de la pancreas, o glandă endocrină mare situată în spatele stomacului. Cât de mult ajutor primesc celulele depinde de combinația alimentelor consumate.

Pancreasul monitorizează încontinuu fluxul de sânge. Atunci când detectează o creștere a nivelului de glucoză, el reacţionează prin producerea unui hormon numit insulină. Insulina se atașează de celule și le semnalează să se deschidă și să absoarbă energia de care au nevoie, având în același timp grijă ca nivelul de glucoză din sânge să rămână stabil.

Dacă fluxul de sânge conţine mai multă glucoză decât pot consuma celulele de pildă,dacă mănânci o masă prea bogată, cum ar fi coastele de porc scaldate în sos barbecue cu sirop, adică multă grăsime combinată cu zaharuri) insulina direcționează surplusul de glucoză pentru a fi stocat în ficat. Atunci când nivelul de glucoză din sânge scade (de exemplu, între mese sau în timpul perioadelor de efort fizic intens, ficatul eliberează o parte din glucoza stocată, pentru a fi folosită de celule. De bună seamă, acest lucru se întâmplă numai dacă ficatul este sănătos și funcționează corect.

În mod normal, acest sistem este eficient în optimizarea consumului de glucoză. Dacă pancreasul nu mai produce însă suficientă insulină atunci când aceasta este necesară, el începe să dea rateuri. La fel şi atunci când celulele refuză să lase insulina să se atașeze de ele şi să le deschidă pentru a accepta glucoza, fenomen cunoscut sub numele de rezistenţă la insulină. Acesta apare din cauza faptului că în fluxul de sânge există prea multe grăsimi, care interferează cu acest proces. Un alt element care poate bloca acest proces este starea stagnantă, leneşă sau disfuncțională a ficatului, care îl determină pe acesta să nu mai poată stoca glucoza sau să o elibereze în mod corect în sânge.

Atunci când una dintre aceste probleme (sau ambele) devine manifestă, celulele nu mai absorb suficientă glucoză din sânge. O parte din aceasta este eliminată prin urină, făcându-te să urinezi mai frecvent si deshidratându-te, fapt care explică setea ce apare în astfel de cazuri. Vina nu aparține însă zahărului (sau glucozei), ci grăsimilor din fluxul de sânge. Chiar dacă zahărul este eliminat din organism prin intermediul urinei, motivul real al stării de sete este grăsimea din sânge, care produce un fenomen de deshidratare. Mai mult decât atât, atunci când cineva consumă grăsimi împreună cu zahăr, cel mai adesea alimentele respective conțin inclusiv un exces de sare, care joacă la rândul ei un anumit rol în procesul de deshidratare.

Dacă pancreasul nu mai produce suficientă insulină atunci când corpul tău are nevoie de ea şi/sau atunci când experimentezi o rezistență la insulină, iar aceste condiții determină un nivel extrem de ridicat al glucozei în sânge, apare riscul de a face diabet de tip 2. Cercetarea și știința medicală sunt familiarizate cu prediabetul, precursorul diabetului de tip 2, dar nu știu că există inclusiv etape anterioare acestuia, pe care le-am putea numi: pre-prediabet, pre- pre-prediabet și chiar pre-pre-pre-prediabet. Aceste etape anterioare prediabetului apar pe măsură ce ficatul tinde să devină din ce în ce mai stagnant și mai leneş din cauza dietei foarte bogate în grăsimi, nemaifiind capabil să stocheze glucoza, așa cum ar trebui. Pe de altă parte, există etape anterioare apariției unui ficat pre-gras. De multe ori, etapele precursoare prediabetului şi ficatului gras rămân nedetectate de către medici. Prin urmare, conștientizăm că e musai să avem mai multă grija de ficatul nostru, de câte grăsimi mâncăm și mai ales de perioadele de odihnă.

Medicii și dieteticienii nu știu de ce apare diabetul de tip 2, lucru evident dacă privim dieta pe care le-o recomandă diabeticilor. Dacă ar înțelege ce se întâmplă de fapt în corpul pacienţilor lor, ei le-ar da acestora cu totul alte sfaturi nutriţionale. Deși unele elemente ale tratamentului oferit sunt corecte, medicii nu le pot explica pacientilor lor ce anume cauzeaz boala și cum apare ea.

Aici îți voi explica foarte precis ce înseamnă diabetul de tip 2, de ce apare rezistenţa la insulină, ce este hipoglicemia cum îți poți reechilibra sistemul suficient de mult pentru ca organismul tău să se poată vindeca singur. Așadar te rog încă odată să îl citești cu atenție.

Depinde doar de tine dacă conștientizezi că orice boală, dezechilibru care apare, apare ca un mesaj de SOS pe care îl transmite corpul datorita mediului pe care i l-ai creat. Dar tot de tine depinde și schimbarea mediului spre reechilibrare și vindecare, și mai apoi prevenție pentru alte disfuncții și boli.

SIMPTOMELE DIABETULUI DE TIP 2

Dacă suferi de diabet de tip 2, este posibil să experimentezi unul sau mai multe din următoarele simptome. (De remarcat că este posibil să te afli în primele etape ale bolii şi să nu experimentezi încă niciun simptom.)

O sete neobişnuit de mare, gura uscată, urinări frecvente. Toate acestea arată că organismul tău este suprasaturat cu grăsimi. Ficatul, sistemul limfatic și fluxul sangvin găzduiesc prea multe grăsimi ce plutesc liber prin ele, generate de o dietă bogată în grăsimi pe termen lung. Aceste grăsimi împiedică absorbția cu ușurință a apei în fluxul de sânge. Un alt motiv este că celulele sunt împiedicate să accepte zahărul din sânge, din cauza rezistenţei la insulină; de aceea, organismul se vede nevoit să elimine excesul de glucoză prin urină. Aceste efecte ale unei diete foarte bogate în grăsimi pot provoca o sete neobişnuit de mare, gură uscată și urinări frecvente. (Din păcate, consumul excesiv de grăsimi este însoțit adeseori și de un consum excesiv de sare; simptomele pot apărea însă și în absența sării.)

Încetoșarea vederii. Sistemul nervos central are nevoie de glucoză pentru a putea funcţiona corect. Dacă rezistența la insulină persistă din cauza unei diete prea bogate în grăsimi, vederea poate deveni încetosată, intermitent sau încontinuu. Din păcate, atunci când te deshidratezi, corpul retrage o parte din apa aflată în lentilele ochilor pentru a-şi putea elimina glucoza în exces.

Foame neobişnuită, care arată că celulele nu primesc toată glucoza de care au nevoie pentru a se hrăni (din cauza grăsimii din sânge).

Oboseală şi iritabilitate, cauzate de faptul că nu primești energia de care ai nevoie, căci celulele tale nu sunt alimentate cu glucoză. Reține însă: pe lângă rezistența la insulină, prediabet si diabetul de tip 2, starea de epuizare poate fi cauzată și de altceva, cum ar fi o infecție virală mai slabă. Pentru că da, în corpul nostru sunt găzduite multe virusuri active, altele în stare latentă care abia așteaptă să se activeze dacă le dai ”papa”, iar multe dintre ele au ”cazare” în ficat.

Probleme digestive: pancreasul tău nu produce numai insulină, ci și o serie de enzime care îți ajută organismul să descompună alimentele. Dacă pancreasul tău este ineficient, el nu produce suficientă insulină, și nici enzime, îngreunând în acest fel digestia. În mod normal, deficitul de enzime nu este cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla. Din păcate, el este însoţit însă de un ficat slăbit, stagnant sau leneş, care nu produce o cantitate suficientă de bilă pentru a digera grăsimile. Acest lucru tensionează glandele gastrice din stomac, silindu-le să producă o cantitate excesivă de acid clorhidric, fapt care le slăbește. Atunci când ficatul devine mai puternic şi mai sănătos, povara pe care trebuie să o ducă pancreasul în spinare scade.

 

Hipoglicemia: aceste carenţe de energie, care apar atunci când nivelul glucozei din sânge scade de la o oră la alta, sunt consecinţa slăbiciunii ficatului și a glandelor suprarenale, care nu funcționează la capacitate normală. Atunci când ficatul devine stagnant şi leneş, el poate ajunge să nu mai stocheze deloc glucoză, ceea ce înseamnă că nu mai poate elimina glucoză în sânge atunci când nivelul glicemiei scade. În consecință, glandele suprarenale se văd nevoite să producă o cantitate suplimentară de adrenalină pentru a compensa scăderea glicemiei.

Adrenalina acționează ca un combustibil în locul glicemiei, dar acest proces duce în timp la slăbirea glandelor suprarenale. Într-o manieră similară, oamenii care țin posturi negre intermitente, dar incorecte, își slăbesc în timp glandele suprarenale, silindu-şi organismul să funcționeze cu adrenalină, în locul glucozei.

CE ANUME CAUZEAZĂ ÎN REALITATE DIABETUL DE TIP 2 ȘI HIPOGLICEΜΙΑ

Deşi comunitățile medicale nu conștientizează acest lucru, cauzele diabetului de tip 2 și ale hipoglicemiei au o legătură directă cu ficatul și cu glandele suprarenale.

Atunci când ești supus unui stres continuu și ai parte de experiențe dificile, dar inevitabile, glandele tale suprarenale îți inundă corpul cu adrenalină, un hormon care te încarcă cu o energie suplimentară, necesară cazurilor de urgență. Deși adrenalina este un hormon extrem de util în cazurile de viață și de moarte, dacă operezi în mod constant ca și cum te-ai afla într-o criză și eşti incapabil să elimini adrenalina foarte corozivă care îți impregnează organele şi glandele, aceasta va sfârși prin a produce pagube serioase. Alături de dieta foarte bogată în grăsimi, ea poate duce la saturarea ficatului, silindu-l să devină stagnant și lenes.

În mod normal, pancreasul este neted ca pielea unui bebeluş, însă coroziunea provocată de adrenalina secretată din cauza fricii şi a altor emoții negative, dar și de cea secretată pentru a compensa lipsa glucozei din sânge, sfârșesc prin a-ți epuiza pancreasul, creând „bătături" din ce în ce mai groase și mai dure pe suprafaţa acestuia.

Atunci când te naști, pancreasul tău poate fi comparat cu un card de credit nou-nouţ. Unii oameni vin pe lume cu un plafon de creditare ridicat, cu o linie de creditare generoasă și cu multe „mile de zbor". Alții vin pe lume cu un plafon de creditare scăzut, cu rate mai mari ale dobânzilor şi cu mai puține bonusuri, din cauza cantităţii şi varietății toxinelor cu, care s-au născut. În ambele cazuri, este foarte usor să atingi limita de creditare dacă nu eşti suficient de atent. Atunci când trec prin viață epuizându-se și calmându-şi stresul cu ajutorul alimentelor prăjite sau bogate în grăsimi, al înghețatelor și fursecurilor etc., oamenii îşi dezechilibrează pancreasul și îşi consumă „milele de zbor", (Atunci când se întâmplă acest lucru, ficatul este deja complet stagnant sau prea leneş pentru a mai putea acționa ca un frate mai mare al pancreasului, protejându-l, aşa cum ar trebui să facă în mod normal.)

În timp, aceste dezechilibre reduc capacitatea pancreasului de a produce suficientă insulină pentru a trimite întreaga cantitate de glucoză din sânge către organele şi glandele care au nevoie de ea. Acest lucru este suficient pentru a produce prediabetul şi diabetul de tip 2.

Din păcate, lucrurile nu se opresc aici. Întregul corp se deteriorează din cauza fluxului cronic de adrenalină generat de emoțiile negative. Mai ales dacă ai obiceiul să mănânci alimente bogate în grăsimi pe fondul acestor emoţii şi al stresului aferent, pancreasul tău va produce insulină, care se va amesteca cu adrenalina din sânge, determinându-ți corpul să asocieze insulina cu adrenalina cauzată de teamă care îi face rău. În timp, multe din celulele tale devin alergice" la acest amestec de adrenalină / insulină, făcându-le să respingă ambii hormoni.

Cercetările medicale nu au descoperit încă acest hibrid de tip „Frankenstein" (după cum îl numește Anthony) și nu înțeleg că organismul fizic se revoltă în acest fel. Aceasta este una dintre principalele cauze ale slăbiciunii pancreasului, care duce la diminuarea producției de insulină și la neacceptarea glucozei de către celulele corpului (rezistența la insulină).

Mesele prea bogate pot declanşa la rândul lor un exces al secreției de adrenalină, căci glandele suprarenale sunt ca o stație de pompieri, iar grăsimile alimentare declanşează un semnal de alarmă. Atunci când glandele suprarenale primesc semnalul că în sânge a ajuns un nivel ridicat de grăsimi, punând pancreasul, ficatul şi inima într-un pericol imediat, stația de pompieri (glandele suprarenale) îşi trimite maşinile (adrenalina) pentru a corecta situația. Adrenalina diluează sângele și crește uşor ritmul cardiac, pentru a împinge în acest fel grăsimile prin artere şi prin vene, astfel încât sângele să nu devină stagnant din cauza conținutului său prea ridicat în grăsimi. Acest flux de adrenalină stimulează suficient de mult digestia pentru a contribui în acest fel la transportul grăsimilor prin tractul intestinal, accelerând acțiunea peristaltică și silindu-te să te duci mai des decât în mod normal la toaletă, astfel încât să elimini surplusul de grăsimi din intestine, pentru ca acestea să nu apuce să fie absorbite în fluxul de sânge și în ficat. Deşi aceste funcții ale adrenalinei te protejează într-adevăr într-o situație de criză, prețul plătit este destul de mare, întrucât procesul poate slăbi de-a lungul timpului ficatul, pancreasul, glandele suprarenale și inima.

La extrema opusă, este posibil ca glandele suprarenale să nu funcționeze la capacitate și să producă prea puțină adrenalină. Și în acest caz pancreasul este nevoit să lucreze ore suplimentare pentru a compensa acest deficit. Dacă această afecțiune devine cronică și dacă se întâmplă să contractezi o infecție virală minoră, pancreasul se poate inflama sau mări, slăbindu-şi la rândul lui eficacitatea. Un ficat și un sistem imunitar puternic pot ține la distanţă agenții patogeni, astfel încât neurotoxinele şi microorganismele să nu poată ajunge în pancreas, inflamându-l.

Există și situația de epuizare a glandelor suprarenale, atunci când glandele suprarenale instabile produc când prea puţină, când prea multă adrenalină. Şi de această dată pancreasul este epuizat, căci lucrează la capacitate maximă, încercând să compenseze fie deficitul, fie surplusul de adrenalină. Cu alte cuvinte, inconsistența pancreasului este direct proporţională cu cea a glandelor suprarenale. Reacţia de tip luptă sau fugi" acționează ca un întrerupător al producţiei de insulină. Consumatorii de cafeină apasă zilnic pe acest întrerupător, sfârşind prin a-şi epuiza complet pancreasul.

Un precursor al diabetului de tip 2 este fluctuația nivelului de glucoză din sânge numită hipoglicemie care indică o problemă serioasă referitoare la capacitatea corpului tău de a gestiona corect glucoza. Această condiție apare atunci când ficatul nu mai reuşeşte să depoziteze și să elibereze corect glucoza, devenind stagnant sau leneş, dar şi atunci când nu consumi la fiecare două ore (sau chiar mai des) o gustare uşoară și echilibrată, cum ar fi un fruct (pentru a obține zaharurile și potasiul de care ai nevoie) și câteva verdețuri sau legume (pentru sodiu). Sărirea regulată a meselor îți forţează organismul să recurgă la prețioasa glucoză stocată în ficat, determinându-l să funcționeze cu adrenalină. Aşa cum am mai spus, aceasta deteriorează pancreasul, creează o rezistență la insulină şi duce în timp la epuizarea glandelor suprarenale şi la îngrășare.

(Dacă ai un ficat puternic și nu ai de-a face cu un nivel ridicat al agenților patogeni precum virusurile și / sau bacteriile, poți mânca haotic mulți ani, fără a avea parte de efectele nocive descrise mai sus. Dacă te confrunți însă cu o deteriorare de orice natură a stării tale de sănătate, este absolut esențial să consumi mici gustări frecvente de-a lungul zilei, sau cel puţin să iei anumite suplimente cu săruri minerale și carbohidrati, cum ar fi sucul de ţelină, apa de cocos sau apa cu lămâje. Cele mai bune răman însă gustările echilibrate, iar dacă suferi de hipoglicemie nu ar trebui să ții niciodată post intermitent.

Un alt factor major de influență este tipul alimentelor pe care le consumi. Există o concepţie greşită foarte frecvent invocată potrivit căreia diabetul este cauzat de consumul foarte multor alimente bogate în zahăr. În realitate, nu zahărul este problema, ci combinația dintre zahăr și grasimi, dar mai ales grăsimile. De exemplu, ai putea mânca fructe toată ziua pe întreaga durată a vieții tale fără să te îmbolnăveşti vreodată de diabet. (De fapt, consumul foarte multor fructe reprezintă cea mai eficientă modalitate de a-ți prelungi viața, aşa cum voi explica într-un articol viitor ”Teama de fructe”.)

Adevărata problemă sunt grăsimile. Majoritatea oamenilor care consumă alimente procesate de genul prăjiturilor, fursecurilor, gogoşilor, înghețatei şi aşa mai departe, sau cei care consumă o mâncare aparent sănătoasă, cum ar fi carnea de pui, dar îşi încheie masa cu un desert, consumă de fapt multă grăsime şi mult zahăr în acelaşi timp. Deşi zahărul neataşat de alte substanţe nutritive (cum este zahărul tos, nu cel din fructe, verdețuri, plantele medicinale și aromatice, cele sălbatice, legumele, mierea neprocesată, siropul pur din arțar sau apa de cocos) este într-adevăr nesănătos, cea mai mare presiune asupra ficatului şi pancreasului este exercita de grăsimi.

Primul lucru care se întâmplă într-un astfel de caz este faptul că rezistența instantanee la insulină generată de nivelul ridicat al grăsimilor din sânge cauzat de consumul de proteine de origine animală (carne de porc sau de pui, ca să nu mai vorbim de alimentele de tip fast-food, scăldate în grăsimi) - sau chiar consumului anumitor alimente de origine vegetală precum fursecurile fără gluten, care sunt pline până la refuz cu nuci, semințe și ulei - afectează capacitatea organismului de a-i permite insulinei secretate de pancreas să conducă zahărul în interiorul celulelor.

Prin urmare, foarte multe glucide vor pluti liber în sângele tău, fără a hrăni vreo celulă. Un ficat sănătos va colecta cât de multă glucoză poate pentru vremuri mai grele, dar în timp, o dietă prea bogată în grăsimi și proteine de origine animală sau în uleiuri procesate va epuiza ficatul. Acesta va deveni vulnerabil, din cauza responsabilității constante de a elimina excesul de glucoză din sânge, dar și din cauza aşteptării prea multor ore între mese. Atunci când ficatul devine suprasolicitat în acest fel, el elimină glucoza stocată înapoi în fluxul de sânge. Acest mecanism este prima etapă a procesului de tranziție de la hipoglicemie la diabet.

Dat fiind că întreaga povară a procesării grăsimilor stă pe ficatul tău, o dietă foarte bogată în grăsimi de origine animală (care există chiar și în cea mai slabă carne, pe care oamenii o consideră sănătoasă) poate încetini activita- tea acestui organ, făcându-l incapabil să stocheze şi să elibereze glucoza aşa cum ar trebui. Metalele mari și grele, la care se adaugă deficitul de glucoză generat de lipsa gustărilor vor duce, mai devreme sau mai târziu, la diabet de tip 2.

În acelaşi timp, pancreasul trebuie să producă enzime pentru descompunerea grăsimilor, astfel încât acestea să poată fi digerate. Prin urmare, o dietă bogată în grăsimi sileşte pancreasul să muncească și mai mult, iar dacă acest organ este deja suprasolicitat din alte cauze, cum ar fi emoțiile negative severe și / sau inundarea lui cu adrenalina extrem de corozivă secretată de glandele suprarenale, o dietă bogată în grăsimi poate fi suficientă pentru a-l împinge la limită și pentru a crea diabetul de tip 2.

Vestea bună este că toate aceste daune sunt complet reversibile. În continuare, vei afla cum îți poți vindeca pancreasul şi ficatul, şi în ce fel îți poți corecta rezistența la insulină, astfel încât să poți pune în sfârşit capăt diabetului de tip 2 și hipoglicemiei.

VINDECAREA DIABETULUI DE TIP 2 ȘI A HIPOGLICEMIEI

Dat fiind că nu înţeleg ce se întâmplă de fapt în cazul diabetului de tip 2 şi a hipoglicemiei, comunitățile medicale nu recomandă o dietă corectă în astfel de situații. De regulă, ele recomandă o dietă cu foarte puțin zahăr (sau deloc), spunându-le pacienților să evite complet fructele și să consume îndeosebi proteine (de origine vegetală, animală, sau din ambele categorii). În mod normal, comunităţile medicale consideră că aceste recomandări intră sub incidenţa unei „diete echilibrate", expresie mult mai puțin rațională decât pare la prima vedere, întrucât nu se bazează pe o înțelegere a cauze- lor reale ale acestor afecțiuni.

Cei care respectă aceste recomandări par să aibă o oarecare îmbunătățire a stării de sănătate, dar de fapt rămân pentru totdeauna diabetici, şi nu nişte diabetici funcționali, ci cu adevărat suferinzi, căci starea lor de sănătate se deteriorează încontinuu. Grăsimile din carne nu fac decât să înrăutățească și mai mult starea de sănătate, în timp ce consumul de fructe este absolut critic pentru vindecarea diabetului. Este important să înțelegi că grăsimile de origine animală sunt cele care ți-au slăbit de la bun început pancreasul şi ficatul.

Zahărul nu a fost decât mesagerul, iar ceea ce fac instituțiile medicale, este să împuște mesagerul. Zaharul nu face decât să indice rezistența la insulină cauzată de faptul că pancreasul şi ficatul sunt suprasolicitate de grăsimi.

Este uşor să consumi o dietă bogată în grăsimi de origine animală (sau chiar vegetală) fără măcar să îți dai seama. Chiar şi 120 de grame de carne degresată conţin o lingură de grăsimi concentrate care îți împovărează pancreasul şi ficatul. Prin urmare, dacă o persoană suferă de rezistență la insulină (deşi are o dietă considerată în mod tradițional „sănătoasă") şi consumă inclusiv zahăr, acesta va genera probleme cu insulina, atrăgând atenția tuturor, deşi el nu este decât marcatorul problemei, nu instigatorul ei.

De bună seamă, zahărul tos și mulți alți îndulcitori nu sunt buni pentru sănătate, deci nu ți-i recomand, dar pentru a-ți vindeca diabetul de tip 2 și hipoglicemia este esențial să îți reduci consumul de grăsimi şi să îţi sporeşti consumul de fructe proaspete, verdețuri, plante medicinale și aromatice, plante sălbatice și legume. Îți recomand insistent o cură de detoxificare pe care o prezint pacientilor mei, prin care îți vei ajuta cel mai eficient ficatul, pancreasul şi glandele suprarenale, stabilizându-ți în acelaşi timp nivelul de zahăr din sânge.

Medicii prescriu insulină. Deși aceasta reduce într-adevăr nivelul glucozei din sânge, ea nu vindeca in niciun fel principalele probleme. respectiv glandele suprarenale suprasolicitate, pancreasul deteriorat, ficatul disfunctional, emoțiile negative cronice și / sau rezistența la insulină.

Abordarea care urmează este mult mai focalizată pe vindecarea tuturor cauzelor amintite mai sus, care generează diabetul de tip 2 si hipoglicemia.

De regula, în consultațiile terapeutice le ofer pacienților câteva recomandări importante despre ”cum se poț vindeca în sfârşit". Durata acestui program depinde de cât de mari sunt daunele care trebuie reparate. Dacă vei pune cu perseverență în aplicare informațiile din programele si recomandarile date creându-ţi cu ajutorul lor un protocol personalizat, vei obține cu siguranță rezultate.

Prin schimbarea mediul și stilului alimentar, hidratare, prin terapii corporale și lucru cu emoțiile stagnate în corp, și prin a lucra la setarea minții, foarte mulți oameni și-au vindecat afecțiunile și simptomele de care sufereau. Unii dintre ei s-au vindecat într-un timp foarte scurt. În cazul altora, procesul de vindecare a durat ceva mai mult. Totul depinde de maniera în care aplică fiecare informațiile educaționale, dar și de starea lor de sănătate din momentul începerii protocolului.

Indiferent cât de mult timp durează procesul de vindecare în cazul tău, nu-ţi pierde speranţa. Fă ceea ce poți în momentul de faţă. Chiar dacă nu poţi aplica decât unul sau două instrumente dintre cele recomandate, continuă să faci acest lucru, astfel încât să îți îmbunătățești cât de cât starea de sănătate, sau cel puţin să blochezi deteriorarea în continuare a acesteia. Dacă vei dori vreodată să avansezi și mai mult, informaţiile pe care le vei primi prin programele pe care le creez te vor aştepta atât timp cât va fi necesar. Totul depinde de tine, de determinarea ta și de cee ce îți dorești de la viață și de la starea ta de sănătate.

Dinamizează-ti glandele suprarenale.

Faptul că ai diabet de tip 2 înseamnă cel ma probabil că ai o problemă cu glandele suprarenale. De aceea, un prim pas către vindecare constă în a echilibra glandele suprarenale, (citește articolul Epuizarea Glandelor Suprarenale) și în a urma recomandările din acesta, pentru a-ți stabiliza şi întări glandele suprarenale. Sau pentru mai multe informații și plan de tratament ma poți contacta și programa un consult de Medicină Integrativă.

Alimente vindecătoare

Chiar dacă te regăsești sau nu în ceea ce ai citit mai sus, îți recomand ca de acum să integrezi în dieta ta alimentară fructele și legumele și cât mai multă hrană vie. Afinele (de preferat sălbatice), spanacul, țelina, papaya, germenii, varza kale, zmeura, murele, cartofii, dovleacul, frunzele de coriandru, bananele, pepenii, salata verde, roşiile, merele, castraveţii şi sparanghelul sunt câteva dintre cele mai importante alimente pe care trebuie să le consumi dacă suferi de diabet de tip 2 sau de hipoglicemie. Aceste alimente detoxifică ficatul, stabilizează nivelul glucozei, susțin pancreasul, dinamizează glandele suprarenale și stabilizează insulina.

Pe de altă parte, va trebui să eviți sau să elimini cu orice preț anumite alimente, și îndeosebi brânzeturile, laptele, smântâna, untul, ouăle și uleiurile procesate. Evită de asemenea zahărul procesat. Poți consuma în schimb fără probleme zaharurile naturale din fructe, din mierea neprocesată, din apa de cocos și din siropul pur de artar.

lerburi şi suplimente vindecătoare

Înainte de a începe să le utilizezi, ai nevoie neapărat de o consultanță pentru a stabili exact cantitatea și ritmul în care să le consumi.

Suplimente alimentare recomandate pentru diabet (de tip 1, de tip 1,5 [LADA] și de tip 2), prediabet, hipoglicemie și fluctuații ale zahărului din sânge

  • Suc proaspăt de țelină APIO: până la 1 litru, zilnic
  • 5-MTHF: 1 capsulă, de două ori pe zi
  • Afine sălbatice, pulbere: 1 lingură, zilnic
  • Amla (coacăz Indian): 2 linguriţe, de două ori pe zi
  • Ashwagandha: 1 pipetă, de două ori pe zi
  • Ciuperci chaga: 2 linguriţe sau 6 capsule, zilnic
  • Glutation: 1 capsulă, zilnic
  • Hibiscus: 1 cană de ceai, de două ori pe zi
  • lod nativ: 6 picături mici (nu pipete), de două ori pe zi
  • L-lizină: 2 capsule de 500 miligrame, de două ori pe zi
  • Măceș: 1 cană de ceai, de două ori pe zi
  • Pulbere de orz verde: 2 linguriţe sau 6 capsule, zilnic
  • Roiniță: 2 pipete sau 1 cană de ceai, de două ori pe zi
  • Schisandra: 1 cană de ceai, de două ori pe zi
  • Spirulină: 2 linguriţe sau 6 capsule, zilnic
  • Turmeric: 2 capsule, de două ori pe zi
  • Urzici, frunze: 2 pipete sau 1 cană de ceai, de două ori pe zi
  • Vitamina B₁₂ (sub formă de adenozilcobalamină și metilcobalamină): 1 pipetă, de două ori pe zi
  • Vitamina C (Micro-C): 4 capsule, de două ori pe zi
  • Zinc (sub formă de sulfat de zinc lichid): până la 1 pipetă, de două ori pe zi

Aceste suplimente sunt recomandate de Anthony William, Mediu Medical în cartea sa: Secrets Behind Chronic and Mystery Illness and How to Finally Heal (Revised and Expanded Edition).

Îți mulțumesc pentru răbdarea și interesul de a parcurge acest material, și îți reamintesc că: Vindecarea este una dintre cele mai mari libertăți pe care ni le oferă Dumnezeu. Vindecarea este legea Universului, este lumina sau oricum vrei să numești sursa superioară – nu legea oamenilor - așa că ea împarte o dreptate autentică. Neavând limite, vindecarea de toate bolile misterioase poate depăși orice imaginație.

Cu dedicare, implicare și inima deschisă către toți cei care se află pe calea unei vieți conștiente,

Balneofiziokinetoterapeut/Specializat în Medicină Integrativă, Autor & Fondator Centrul Sakura

Articol scris în 21.06.2024

 

 

Bibliografie:
Book Secrets Behind Chronic and Mystery Illness and How to Finally Heal (Revised and Expanded Edition) Anthony William, Mediu Medical

Notificare
Informațiile furnizate în acest articol au doar scop informativ general, educațional.
Informațiile nu intenționează să înlocuiască un sfat sau un tratament medical, și nici nu trebuie să se bazeze pe ele pentru diagnosticarea, prevenirea sau tratamentul oricărei considerente de sănătate. Consultați-vă cu un medic/terapeut autorizat din domeniul sănătății înainte de a modifica sau întrerupe orice medicamente, tratament sau îngrijire, sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimentare nutrițională.

Pentru Notificarea Legală accesați: https://centrulsakura.ro/notificare-legala