centrulsakura@gmail.com       0769231018  Tiktok Centrul Sakura Claudia Maria Murariu Instagram Centrul Sakura    Youtube Centrul Sakura    Facebook Centrul Sakura Terapie Bucuresti                

        0769231018            

Masajul miofascial facial
T

erapia/Masajul miofascial facial se lucrează cu tehnici speciale pentru detensionarea feței și capului. După cum bine știm cu toții, fața este ”oglinda” noastră - pe față putem citi supărarea, fericirea, tristețea, gândurile apăsatoare, minciuna, multe emoții și sentimente care vin din interior. Aceste emoții, influențate de hrana zilnică și de factorii de mediu, de poluarea din jurul nostru, se observă în primul rând în zona feței, a capului, apar tensiuni în zona cervicală și zona scalpului. De la dureri și tensiuni, stăm în premanență încruntați și încordați - de aici intervin ridurile, fața lăsată, ploapele căzute, probleme sinusale, probleme și dureri de articulații temporomandibulară, atlantooccipitală, durerile de cap, durerile de urechi, bruxismul, continuând-se cu probleme diverse în toată zona capului și zona cervicală.
    În toate aceste dezechilibre intervine terapia miofascială facială. O terapie facută cu mult profesionalism, dedicare și răbdare în cadrul Centrului Sakura, vă va întineri fața, ridurile se vor diminua sau chiar dispărea, iar fața va căpăta o luminozitate și relaxare așa cum vă doriți!
În timpul terapiei se lucrează cu tehnici ample și profunde de detensionare pe zonele musculare, fasciale și pe oase, și tehnici de drenaj limfatic. Se detensionează foarte bine toată fața, ridurile se diminuează și, după o perioadă, foarte multe dintre ele dispar datorită faptului că se reface structura de colagen și elastină, așadar nu mai este nevoie de diverse intervenții nocive corpului, cum sunt injecțiile cu botox sau acid hialuronic.
Se drenează sinusirile și în multe cazuri se vindecă sinuzite cronice, inclusiv sinuzitele etmosfenoidale. Durerile de cap se diminuează și fața capătă un aspect senin, luminozitate și foarte multe probleme de sănătate, de dureri,dispar. Se detensionează și in interiorul cavitații bucale, acolo unde sunt multe probleme care ne supară în timpul vieții.
Ca să înțelegeți mai bine masajul va descriu puțin ce este fascia.

Ce este fascia?

Fascia este cel mai important ţesut din corpul nostru! Şi asta pentru că ştiu că acest ţesut apare încă din a treia săptămână de la concepţia embrionului uman, înaintea tuturor ţesuturilor şi organelor pe care le considerăm noi cu adevărat importante. Fascia este matricea energetică a corpului uman și animal. În fascie se află meridianele energetice, meridianele pe care se face acupunctura, așadar, chinezii știu acest lucru de peste 5000 ani în urmă.

Fascia este un ţesut conjunctiv, alcătuită din mai multe tipuri de colagen, reticulină și elastină. Colagenul este mai mult decât un element component al pielii - este cea mai prolifică proteina din corpul unui adult! Colagenul este proteina predominantă din fascia, compusă din aminoacizi. Avem multe ţesuturi conjunctive în corpul nostru – muşchi, vase de sânge, nervi, etc – doar că fascia, apărând atât de devreme în dezvoltarea corpului uman, îmbracă toate celelalte structuri din corpul nostru. Așadar, fascia este un sistem specializat al organismului, care are un aspect similar cu o pânză de păianjen. Este un țesut foarte dens care acoperă și pătrunde în fiecare mușchi, os, nerv, arteră sau venă dar și în toate organele noastre interne, inclusiv în inimă, plămâni, creier și măduva spinării. Cel mai interesant aspect al sistemului fasciei este faptul că nu este vorba doar de un sistem de acoperire independent. Este de fapt o structură continuă din cap pana în picioare fără întrerupere. Astfel, fiecare parte din întregul corp este conectată la orice altă parte prin fascie, la fel cum sunt firele unui pulover.
Fascia joaca un rol important în susținerea și funcționarea corpului nostru deoarece înconjoară și se atașează la toate structurile. Într-o stare bună de sănătate, fascia este relaxată și are un aspect ondulat. Puterea și flexibilitatea îi sunt oferite de colagenul și elastina din structura sa. Cei mai mulți dintre noi cunoaștem că tendoanele și ligamentele sunt țesut conjunctiv. L-am văzut pe cartilajul fripturii, acel țesut fibros alb, alunecos, transparent, care înconjoară carnea de pui, sau orice tip de carne.
Mușchi și tendoane: Aici întâlnim fibre și straturi ale fasciei în interiorul și în jurul fiecărei celule și fibre musculare. Aceste fibre se împletesc pentru a forma tendoanele, care apoi formează o țesătură pe suprafața osului.

Oase și ligamente: Deși aparent solide, oasele sunt de fapt compuse dintr-o matriță moale de țesut conjunctiv în care sunt depuse minerale. Acest lucru conferă atât putere cât și flexibilitate.
Fascia este peste tot, inclusiv în sistemul nervos și în fiecare celulă: țesutul conjunctiv este omniprezent în organism. El conectează moleculele la macroscopic, formând un întreg continuu, o matriță de viață în care trăim - în suferință sau bucurie, asta depinde doar de fiecare dintre noi.
Așadar, fascia este maleabilă, capabilă să fie modelată și turnată, formată și reformată. Forma să poate fi temporar sau permanent schimbată de căldură, presiune, forțe de împingere sau rupere. Aici intervine terapia în modelarea fasciei - astfel putem modela fața spre forma ei inițială- spre seninătate, luminozitate și frumusețe autentică.