centrulsakura@gmail.com       0769231018  Tiktok Centrul Sakura Claudia Maria Murariu Instagram Centrul Sakura    Youtube Centrul Sakura    Facebook Centrul Sakura Terapie Bucuresti                

        0769231018            

Drenajul limfatic este terapia blândă, lentă și ”tacită”, care acționează pe întreg sistemul limfatic, iar executat de un specialist, are rezultate imediate.    
Sistemul limfatic este un sistem extrem de complex, care poate fi înțeles pe deplin de către un specialist cunoscător în anatomia și fiziologia corpului uman. Însă pentru fiecare om care nu cunoaște îndeaproape anatomia umană, poate fi tradus ca sistemul de ”sânge alb” și imunitate a corpului uman.
Voi încerca să descriu sistemul limfatic pe înțelesul tuturor.
Sistemul limfatic este format din organele limfatice, o rețea de transport alcătuită din vasele limfatice și din limfa circulantă. Sistemul limfatic este ”sistemul de canalizare” și de imunitate al corpului uman. Sistemul limfatic constituie un sistem complementar cu cel cardiovascular, care transportă ”sângele alb” - limfa, prin corp.
Sistemul limfatic a fost descris pentru prima dată în secolul al XVII-lea, în mod independent de către Olaus Rudbeck și Thomas Bartholin. Spre deosebire de sistemul cardiovascular, sistemul limfatic nu este un sistem închis.
Sistemul circulator uman procesează o medie de 20 de litri de sânge pe zi prin filtrare capilară, prin care se elimină plasma, rămânând celulele sangvine. Aproximativ 17 litri din plasma filtrată sunt reabsorbiți direct în vasele de sânge, în timp ce restul de 3 litri rămân în lichidul interstițial. Una dintre principalele funcții ale sistemului limfatic este de a asigura o cale alternativă pentru ca acești 3 litri în plus pe zi să revină în sânge.

Reflexoterapia este o ştiinţă foarte veche, folosită pentru tratarea, diagnosticarea și prevenirea diverselor afecţiuni. Reflexoterapia acţionează asemănător cu acupunctura, numai că în loc de ace, se foloseşte apăsarea unor puncte reflexogene specifice, apăsare care stimulează zone specifice din organism.

Eliberarea Tensiunii Interioare este o metodă brevetata de Sergey Matvvev (Rusia). Tehnica permite eliberarea energiei vitale, care e blocată în corpul uman, atât la nivel fiziologic, cât și la nivel emoțional, mental, după acțiunea factorilor psihotraumatici. Sufletul și corpul omenesc sunt un tot întreg. De foarte multe ori, presiunile psihologice devin cauzele unui disconfort fizic, iar acesta, la rândul său, acționează asupra psihicului uman.

Kinetoterapia este o terapie realizată cu ajutorul mișcării prin care se ȋncearcă să se restabilească anumite funcții ale corpului. Kinetoterapia nu este sinonimă cu gimnastica medicală, deși o ȋnglobează. Kinetoterapia utilizează mișcarea pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului, tulburare care poate duce la apariția anumitor boli.

Corecția Bioenergetică, tehnica brevetată de Serghey Matveev (Rusia), reprezintă un sistem de manipulări manuale și acţiuni asupra organismului, la baza cărora stă principiul readucerii la normal a bioenergeticii umane. Esenţa acestei metode este în abordarea holistică, adică în acelaşi timp a corpului şi a stării psihospirituale (corp, minte și spirit).

Bandajarea neuromusculară și bandajarea limfatică (Kinesio Taping/ Kinesio Lymph Taping) este o tehnică de bandajare adezivă, special concepută pentru a facilita procesul de vindecare al organismului. Aceasta este o metodă  brevetată în anul 1970 de către Dr. Kenzo Kase din Japonia

Aplicată cu succes de mii de ani în tratarea unui număr mare de boli, terapie cu lipitori, numită hirudoterapie științifică, este recunoscută în multe țări dezvoltate drept una dintre cele mai benefice metode complementare de tratament.

Terapia cu ventuze se aplică încă din vechime, de mii de ani, cu succes, în cazul "junghiurilor", tusei, bronşitei, durerilor reumatismale, nevralgiilor sau chiar al simplelor răceli.
Aplicarea ventuzelor de sticlă sau de plastic este o tehnică mereu actuală, cu efecte benefice în dureri musculare, afecţiuni respiratorii, celulită, contracturi musculare, etc.

Ce este fascia?
Din punctul meu de vedere, fascia este cel mai important ţesut din trup. De ce spun asta? Pentru că este pretutindeni: în organe, la suprafaţa lor şi în toate ţesuturile!

Meditația ghidată te reconectează cu propriul Eu, cu Universul și cu Mama Pământ. Prin meditație de cele mai multe ori, noi, oamenii, ne găsim liniștea, ne limpezim minte și eliberăm gândurile toxice. Ne conectăm cu trupul nostru și cu inteligența lui nativă

Terapia Somato-Emoţională o inițiez întotdeauna cu o consultaţie terapeutică! Din ce în ce mai mulţi oameni spun cel puțin odată pe zi că sunt stresaţi sau că îi doare ceva. Dar oare conştientizăm că în adâncul ţesuturilor noastre poate stau traume, emoţii reprimate, şocuri emoţionale?

Lumânările Tade sunt executate manual, fiecare are aproximativ 23 de cm, în formă de con alungit, care produc prin ardere, efectul de vacum. Acest efect duce la extragerea toxinelor din corpul uman.

În ultimul timp se vorbeşte din ce în ce mai mult despre osteopatie şi beneficiile sale, iar asta este o mare bucurie, pentru că oamenii pot beneficia de o terapie care ajută în rezolvarea şi prevenţia multor afecţiuni.

Terapia Raindrop este o terapie cu o amprentă proprie, după multe studii, tehnici, experiențe dobândite de-a lungul carierei mele. Sursa inspirațională puternică a fost din Tehnica Raindrop de relaxare și vindecare a Dr. Gary Young.

Ce este osteopatia viscerală? Osteopatia viscerală reprezintă un întreg set de tehnici efectuate pe diferite organe ale corpului uman. În timp ce terapuţii/osteopații care efectuează osteopatie structurală lucrează predominant la echilibrul mușchilor, oaselor, ligamentelor și tendoanelor...

Terapia craniosacrală stimulează procesul natural de auto-corectare şi auto-vindecare a corpului, este eficientă în nenumărate afecţiuni asociate cu dureri şi disfuncţii, fiind utilizată şi profilactic, pentru orice tip de vârstă, de la nou-născuţi până la vârsta a treia.

Osteopatia craniosacrală este o ramură a osteopatiei generale, care implică un tratament blând, direct şi indirect, manual, ce are ca scop evaluarea şi îmbunătăţirea funcţionării sistemului craniosacral. Această abordare este benefică persoanelor la care manipularea structurală (sau mobilizarea) este contraindicată, precum persoanele în vârstă sau femeile însărcinate.