editația ghidată te reconectează cu propriul Eu, cu Universul și cu Mama Pământ. Te face să conștientizezi Universul tău interior, puterea de autovindecare și reglare a corpului.
Prin meditație, de cele mai multe ori, noi, oamenii, ne găsim liniștea, ne limpezim mintea și eliberăm gândurile toxice. Ne conectăm cu trupul nostru și cu inteligența lui nativă, iar de acolo primim toate răspunsurile de care avem nevoie pentru o viață în armonie.
Indiferent de era în care s-a născut, omul a baleiat între cele două extreme, cea materială și cea spirituală. În momentul în care a explorat prea mult timp o extremă, viața l-a adus în fața zidului . Dacă te lovești de acest zid din perspectiva materiei, acesta se va dizolva doar atunci când vei înțelege ceea ce există dincolo de materie. Dacă te lovești de zid din perspectiva așa zis spirituală sau imaterială, acesta se va dizolva doar atunci când vei înțelege legile materiei.
Zidurile de care ne izbim în viață sunt mecanisme reglatoare ale conștiinței care tinde în permanență să îmbrățișeze întregul!
Aceste ziduri au constituit preocuparea și provocarea tuturor oamenilor care au trăit, trăiesc și vor trăi pe Pământ. Pentru a dizolva aceste ziduri, oamenii au avut la dispoziție mereu ghidare din partea înțelepților vremii.
Fie că au fost dezvoltate doctrine religioase, filosofice sau sociale, învățăturile au rezistat până astăzi și se dezvoltă în continuare pentru că abordează adevăruri existențiale.
Aceste adevăruri le simte orice om indiferent de backgroundul social, educație, vârstă, sex, convingeri sau credințe.
Aceste adevăruri nu pot fi influențate de timp și de spațiu pentru că stau la baza formării acestora, funcționând ca o constituție a existenței noastre în materie.
Nu-mi propun să dezvolt idei filosofice sau religioase, vreau doar să amintesc câteva învățături rămase de mii de ani și care nu au fost influențate de traduceri, timp, politică etc.
“Dăi Cezarului ce este al Cezarului și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu.” - Iisus, Noul Testament
“Îndepărtează-te de extreme și mergi pe Calea de Mijloc. Pe această cale vei putea atinge iluminarea.” - Buddha, Prajnaparamita (Perfecțiunea Înțelepciunii)
“Virtuțile umane se cultivă prin a găsi calea de mijloc între cele două extreme, una ce ține de exces, iar cealaltă ce ține de deficiență. Aceasta este Calea de Aur” - Aristotel, Etică Nicomahică
“Omul superior nu va ține partea cuiva împotriva altcuiva. Nu-i va displăcea un lucru pentru a-i plăcea alt lucru. Acesta va urma calea de mijloc și va trăi în adevăr.” – Confucius, Analecte
“Îndepărtează-te de extreme și caută centrul ființei tale. Acolo vei găsi răspunsul la întrebările tale. Vei afla cine ești și ce vrei să faci.” - Lao Tzu, Tao Te Qing (Calea Perfecțiunii)
Dacă te lovești vreodată de acel "zid" și te întrebi “De ce mi se întâmplă mie treaba asta?!” adu-ți aminte de Calea de Mijloc! Undeva, cândva, te-ai îndepărtat de această cale.
Calea de Mijloc este Calea Ta.
Este calea pe care găsești tot ceea ce ai nevoie să înveți și să evoluezi, dar fără să suferi și să faci compromisuri. Este calea înțelepciunii inerente care se află în fiecare dintre noi.
Este o cale pe care o construiești pas cu pas. Pe această cale întrebi mai mult cine vrei să fii și mai puțin cine ești.
Este o cale pe care atunci când pornești, provocările se transformă în oportunități, problemele în soluții și necazurile în binecuvântări.
Calea de Mijloc poate însemna să repari ce-ai stricat, să zâmbești dacă te-ai încruntat, să taci dacă ai vorbit, să comunici ce ai de comunicat, să înveți ce nu ai învățat, să te miști dacă ai stat, să pornești dacă te-ai oprit.
Calea de Mijloc este Calea Miracolelor pe care le vezi și le simți, nu este calea Miracolelor pe care le aștepți. Aceasta din urmă este Calea Suferinței și a Extremelor. De regulă, cel care suferă, suferă pentru că așteaptă să se întâmple mereu un miracol.
Cel care urmează Calea de Mijloc, deja trăiește miracolul.
Oriunde și oricum vă aflați în acest moment, îmi doresc să pășiți cu grație pe Calea De Mijloc!