centrulsakura@gmail.com       0769231018  Instagram Centrul Sakura    Youtube Centrul Sakura    Facebook Centrul Sakura Terapie Bucuresti                

         0769231018           

Claudia Maria Murariu Centrul Sakura Bucuresti
N

umele meu este Claudia Maria Murariu, sunt născută în zodia Fecioară, într-o zi minunată de toamnă din anul 1988 și m-am născut pentru ceea ce sunt și pentru ceea ce profesez.

În anul 2010 am absolvit facultatea, fiind licențiată în Balnoefiziokinetoterapie și Recuperare Medicală, iar din anul 2012 am primit titlul de Master în Prevenție și Recuperare Cardiopulmonară - ambele le-am studiat în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara.
 Profesez ca practician în terapii complementare din anul 2006, când din dorinţa de a ajuta oamenii şi familia, am început să studiez tipurile de masaj şi presopunctura, făcând primul curs de terapii manuale.
Am continuat să studiez la Facultatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara, specializându-mă pe Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare Medicală.
Din anul 2010, de când am absolvit facultatea, profesez ca Fiziokinetoterapeut, având Autorizaţie de Liberă Practică Medicală dată de Ministerul Sănătaţii, iar din anul 2012, când am absolvit Masterul în Prevenţie şi Recuperare Cardiopulmonară, în cadrul Facultăţii de Medicină, m-am axat pe recuperarea şi prevenţia bolilor, fiind de ajutor oamenilor, întrucât iubesc oamenii, iubesc tot ceea ce poate face fericit şi împlinit un om!
    În anii de facultate, pe lângă medicină de recuperare, am interacționat cu mulți terapeuți cu experiență și am studiat diverse terapii complementare, în urma cărora am primit mai multe certificări, însă studiile mele continuă de-a lungul întregii vieţi, deoarece pentru mine cunoaşterea este foarte importantă! Certificările mele sunt multiple, iar din fiecare dintre ele am avut ceva de învățat, integrându-le în tehnicile mele de terapie.

    Iubesc CUNOAŞTEREA şi știu că sunt aici, în această existenţă, pentru a întelege şi a împărtăși cu ceilalţi căutările noastre vizavi de existenţă, în cele mai subtile interpretări, percepţii, simţiri, înţelegeri…
 Pot să spun că m-am născut cu un dar, cu harul de a dărui starea de bine oamenilor, de a-i ajuta să trăiască mereu în sănătate, armonie şi iubire cu ei înșiși, cât şi cu cei din jur.
Tot ceea ce fac, fac din pasiune, din iubire pentru oameni, pentru o viaţă sănătoasă. Mereu îmi place să învăţ, să experimentez, să călătoresc şi să cunosc cât mai multe informaţii pentru a fi de folos mai departe, în a vă ajuta pe dumneavoastră şi pe mine, implicit.
    Experienţa acumulată prin studiu şi prin etapele parcurse conştient în viaţa mea, viaţă trăită intens întru cunoaştere, îmi permit a vă îndemna, a vă îndruma către o viaţă în echilibru şi cunoaştere, înspre lărgirea conştientului dumneavoastră.
Toată iubirea și simţirea mea, tot harul meu, toată cunoaşterea mea, toate instrumentele pe care le dețin, le pun cu mare drag la dispoziţia dumneavostră, pentru ca dumneavoastră să puteți să vă continuați drumul pe cărările nebănuite ale vieţii şi să vă creați realitatea visată pe care, cu siguranţă, o meritați, o merităm cu toţii!
Cu toţii avem nevoie de relaxare, de o viaţă sănătoasă, echilibrată, de iubire necondiționată pentru noi, mai ales că în zilele noastre, trăim într-o lume stresantă şi total dezorganizată.
    M-am axat pe Medicina Alternativă - Medicina de la Începuturi, deoarece eu consider că aici este cheia pe care o căutăm cu toții, cheia stării de sănătate și de viață în echilibru. Desigur, învățarea și înțelegerea corpului uman din punct de vedere anatomic, fiziologic, structural, științific, este baza, fundația oricărui tip de terapie sau domeniu medical.
Medicina alternativă și medicina de prevenție dau rezultate foarte bune, oamenii simţindu-se liberi, fără emoţii negative; însă în lumea grăbită şi individualistă din ziua de azi, un fapt important este neglijat adeseori: oamenii au nevoie să fie atinşi, iar atingerea are o mare putere vindecătoare. Au nevoie să fie ascultați, să fie înțeleși, și mai ales să fie tratați cu blândețe, răbdare și iubire pentru a lucra și trata cauza dezechilibrelor de la care survin afecțiunile, bolile.
    Timp de milioane de ani, multe civilizaţii au folosit diferite forme de masaj, terapii, plante, uleiuri esențiale de grad terapeutic, etc, pentru a restabili sănătatea, pentru ca, corpul, să poată vindeca problemele fizice, mentale, emoţionale, spirituale. De aici a luat naștere Medicina de astăzi, din Medicina de la Începuturi, de la medicina naturală.
    Studiile ne arată faptul că atingerea și plantele ajută la reducerea hormonilor de stres, întăreşte sistemul imunitar, înlătură depresia şi reduce durerea, iar corpul, singur, intra în proces de autovindecare.

Îmi place masajul care, deşi considerat de către mulți un lux, în lumea de azi, în care bolile provocate de stres sunt tot mai numeroase şi mai grave, el, de orice fel, trebuie să devină parte integrată din cotidian, pentru fiecare dintre noi.
Beneficiile masajului şi al terapiilor sunt uimitoare, de aceea, orice om trebuie să descopere şi să preţuiască în scop profilactic sau tămăduitor efectele acestor terapii naturiste.
Atingerea terapeutică menţine starea de sănătate, redă tinereţea biologică, reface organismul, luptă contra îmbatrânirii, are cel mai mare rol în relaxare.
Masajul/Terapia efectuată de către un specialist, ne dezvăluie toate secretele unei vieți armonioase, ne conferă satisfacţie, ne destinde, ne relaxează.
Mâna unui terapeut în masaj/terapie se cunoaşte imediat ce acționează asupra noastră, simţind cum corpul cedează la orice reacţie de împotrivire, de încordare reflexă, chiar dacă nu ai mai făcut niciodată masaj sau terapie.
Masajul/Terapia este o desfătare, nu un chin, este o necesitate, nu o obligaţie! Un masaj, o terapie corect efectuată, nu trebuie să provoace nici o neplăcere, nici o vânătaie, ci numai relaxare, confort şi bună dispoziţie!
Scopul terapiilor/ masajelor este să echilibreze cele doua mari sisteme de comunicare prin simțire ale corpului nostru: Sistemul Endocrin prin biochimia corpului-hormonii și Sistemul Nervos prin electricitatea corpului-nervii.
M-am născut îndrăgostită de Japonia şi de cultura japoneză, care a fost muza mea în domeniul terapiilor, iar de-a lungul vieţii am studiat şi studiez despre această ţară minunată, despre toată zona asiatică şi despre terapiile şi certificările care provin de acolo.  
Din această pasiune a mea, a luat naștere
桜 SAKURA- Centrul de Medicină Alternativă și Recuperare
Doresc să vă ofer și dumneavoastră o mică părticică din cultura, simplitatea  şi tradiţia japoneză, bazându-mă pe cele patru princiipii esenţiale din arta ceaiului și cultura japoneză.
Acestea sunt:
和 Wa-ARMONIE
敬 Kei- RESPECT
精 Sei- PURITATE
寂 Jaku-LINIŞTE
Acestea sunt principiile după care mă ghidez în viață și în cabinet!

桜 SAKURA se traduce prin florile de cireș japonez
Floarea de cireş simbolizează, în Japonia, natura și frumusețea efemeră a vieţii - exact ca noi, oamenii, care trecem prin etapele vieții în care timpul își amprentează prezența. Doar de noi depinde calitatea vieții noastre, doar de noi depinde starea de sănătate deplină și de armonie a propriei vieți!
Dincolo de frumuseţea greu de pus în cuvinte a Cireşilor Japonezi înfloriţi, SAKURA are o simbolistică specială pentru japonezi.
 Festivalul Cireşilor Înfloriţi (Hanami) a devenit un simbol al Japoniei. Trebuie însă dezvăluit că admirarea florilor de cireş ascunde o sensibilitate şi profunzime rar întâlnite! Florile de cireş încântă ochiul şi simţurile cu delicateţea şi parfumul lor preț de câteva zile, după care petalele se desprind şi cad, credinţa budhistă asemănându-le cu însăşi frumuseţea şi totodată, vremelnicia vieţii după conceptul – ‘sensibiliatea efemerului. Floarea de cireș este aprecierea vieţii, a esenţei acesteia, este bucuria de a trăi şi de a preţui cu demnitate clipa, de a-ţi preţui momentul existenţei pe acest pământ, ştiind prea bine că oricând s-ar putea sfârşi această călătorie.
Florile de cireş sunt asociate, de altfel, cu condiţia muritoare a omului şi, prin extindere, cu împăcarea în faţa morţii. 
Le mulțumesc cu infinită iubire și recunoștință părinților mei, care m-au educat și îngrijit cu iubire și respect, mi-au lăsat aripile să zbor spre visul meu, mi-au oferit libertatea și susținerea în cursul vieții mele, pentru a fi ceea ce sunt!
 Proiectul 桜 SAKURA este visul meu împlinit!
Trăiesc după premiza că trec prin viaţă o singură dată, motiv pentru care trăiesc fiecare clipă! Mă bucur de viață în toată splendoarea sa! Mă simt  binecuvântată pentru ceea ce sunt și pentru că sunt! Şi dacă tot sunt trimisă  să pot face bine unei alte fiinţe, mă gândesc s-o fac acum şi să nu amân sau să renunţ, de vreme ce nu voi mai trece niciodată prin această experienţă, pentru că fiecare clipă este unică!
Aşadar, ce purtăm în sufletul şi în mintea noastră, ne creează realitatea…
Suntem ceea ce gândim - schimbarea de atitudine faţă de tot ce simţim şi trăim stă numai în putere noastră!
Vă doresc să aveți putere să trăiți liber şi conştient, însă în acelaşi timp, cu multă iubire şi sănătate deplină!
Eu sunt aici să vă ajut și susțin în proiectul vieții dumneavoastră!
Cu iubire și speranță pentru oameni, pentru viață,
Claudia Maria Murariu.
Claudia Maria Murariu Centrul Sakura Bucuresti