centrulsakura@gmail.com       0769231018  Instagram Centrul Sakura    Youtube Centrul Sakura    Facebook Centrul Sakura Terapie Bucuresti                

         0769231018           

P

entru mulţi dintre noi aromoterapia rămâne un mister al naturii, un univers fascinant cuprins din plante şi miresmele acestora.
În această terapie, uleiuri de plante aromatice sunt folosite pentru relaxare. Uleiurile aromatice pregătite din plantele ce au diferite caracteristici terapeutice în funcţie de aromă, sunt aplicate pe întreg corpul cu atingeri uşoare, lente, lungi şi circulare.
Masajul aromoterapeutic reprezintă combinarea manevrelor de masaj suedez cu amestecuri de uleiuri vegetale şi esenţiale, cât şi cu uleiuri calde, sau candele uleioase. Arta de a folosi combinaţia potrivită de uleiuri aromatice pentru masat, reprezintă succesul acestui tip de masaj. Fiecare specialist are un secret al amestecurilor pentru crearea unor efecte benefice corpului. Aceste esenţe ajung în sânge prin penetrarea pielii şi în ultima instanță, se instalează la nivelul sistemului nervos central. Parfumul lor influenţează partea creierului care răspunde de afectivitate, stimulând endorfinele și creând efectul scontat. În acest caz, atât corpul cât şi afectivitatea, beneficiază de pe urma aromoterapiei. Stările de anxietate, insomniile şi oboseala, sunt doar câteva din simptomele care se pot trata folosind masajul aromoterapeutic. După aplicarea acestui masaj cu uleiuri aromatice, se simte o profundă relaxare a muşchilor şi articulaţiilor. Uleiurile de plante au efect antiseptic și antiviral, în funcţie de familia de plante din care sunt extrase. Au efecte de alinare a durerii şi de relaxare a muşchilor, de detoxifiere, de îmbunătăţire a respiraţiei, de echilibrare a sistemului nervos, antidepresive, anti-insomnie, de stimulare a memoriei şi de reînnoire a celulelor. Au de asemenea efecte terapeutice şi complementare pentru a vindeca bolile şi tulburările specifice.