centrulsakura@gmail.com       0769231018  Instagram Centrul Sakura    Youtube Centrul Sakura    Facebook Centrul Sakura Terapie Bucuresti                

         0769231018           

Masajul Chi Nei Tsang Centrul Sakura Bucuresti
A

rmonie şi echilibru în propriul nostru corp.
Purifică corpul, calmează mintea, transformă emoțiile şi eliberează spiritul!


Masajul Chi Nei Tsang, puţin cunoscut în occident, este o tehnică veche chineză de masaj al organelor interne care echilibrează energetic, eliberează şi detoxifică organele de încărcări emoţionale, tensiuni, preocupări, astfel creându-se starea de armonie generala.
Urmând modelul clasic Tao, Chi Nei Tsang vindecă simultan problemele fizice, mentale, emoţionaleşi spirituale ale persoanei care beneficiază de acesta.
În culturile orientale, fiecare organ vital acumulează diferite sentimente şiemoţii - de exemplu: ficatul acumulează furia şi supărările; intestinul gros – tristeţea; intestinul subţire- emoţii negative; stomacul – stres şi griji; rinichii şi vezica – frica.
     Abdomenul este locul încrucişării, unde energia cerului în coborârea ei spre pământ, se întâlneşte cu energia terestră ascendentă, care se găseşte în abdomen, în drum spre energia celestă. De aceea, blocajele în abdomen afectează întregul organism!
Masajul Chei Nei Tsang lucrează foarte bine în corpul energetic, eliberând informaţiile vechi şi energia negativă care sunt prinse în memoria celulară a organelor, aducând înapoi sănătatea şi vitalitatea.
CHI însemna energie şiinformaţie; NEI TSANG însemnă organe sau viscere interne. Chi Nei Tsang abordează originile problemelor de sănătate, incluzând răspunsurile psihosomatice care reduc capacitatea sistemului de apărare al corpului.

Ce trebuie să primiți de la un bun terapeut în masajul Chi Nei Tsang?
Prezenţă şi concentrare totală pentru tehnică, pentru masaj, energie şi compasiune în mâini şi o inimă iubitoare care vrea să restabilească sănătatea pacientului.

Tehnica:
Regiunea abdominală din corp este o zonă foarte amplă, în care se află multe organe interne. Anticii medici taoişti chinezi, au observat şi au verificat că zona din jurul ombilicului este centrul energetic cel mai puternic şipotenţial din corp. Orice supărare sau blocaj în această zonă limitează fluxul de energie vitală. Ţesuturile abdominale trebuie să fie flexibile şi moi, ca cele ale unui bebeluş.
Stomacul este stăpânul emoţiilor noastre, aceasta fiind o afirmaţiesusţinută profund de către taoişti. Și restul culturilor asiatice susţin această afirmaţie, dar şi noi simţim de fiecare dată când avem emoţii cum se înmagazinează în stomac.
În sistemul medical Taoist, intestinul subţire, pe lângă faptul că digeră alimentele, este responsabil şi cu “digerarea” emoţiilor. Diferite contracţii ale intestinului corespund emoţiilor nedigerate. De aceea în Medicina Tradiţională Chineza ei îl numesc ,,al doilea creier’’ sau “Creierul Abdominal”.
Chi Nei Tsang este o tehnică de masaj abdominal profund, care încurajează vindecarea din interior spre exterior. Literal se traduce “să le dăm de lucru organelor interne“.
Masajul Chi Nei Tsang Centrul Sakura Bucuresti
Beneficii:
Chi Nei Tsang lucrează atât în corpul fizic cât şi în cel energetic, eliberându-l de orice tensiune şi energie negativă care este în memoria celulară, redându-i corpului sănătatea şi vitalitatea naturală. Este un adevărat sistem integrant de ajutor în vindecare, care prin intermediul unui masaj suav şi direct asupra organelor interne din abdomen, le permite persoanelor să se elibereze de tensiuni fizice, mentale, emoţionaleşi spirituale. Este extrem de eficient în acelaşi timp pentru tratarea problemelor de constipaţie sau digestive! Alte sisteme şi tehnici lucrează la extremitaţile corpului, pe când Chi Nei Tsang lucrează direct pe organele interne, corectând orice dezechilibru structural şi ajutând organele plus alte sisteme cum ar fi: digestia, respiraţia, sistemul limfatic, endocrin, urinar, reproductiv, muşchii scheletici, meridianele de acupunctură– toate, să funcţioneze în armonie.
Chi Nei Tsang este o formă de masaj terapeutic întâlnită în medicina tradiţională chineză. A fost creată probabil cu mii de ani în urmă şi a fost folosită de călugării taoişti în mânăstiri pentru a-şi ajuta corpul la detoxifiere, consolidare şi rafinare.
    Masajul intestinelor ajută la digestie şi la eliminarea constipaţiei. Acest masaj ajută de asemenea viscerele şi musculatura, în special muşchiul psoas, care ajută la prevenirea durerilor de spate şi protejează coloana.
Chi Nei Tsang are o abordare preventivă a sănătăţii, menţinând în bună stare de sănătate organele interne care sunt vitale pentru funcționarea organismului. Când avem timp să avem grijă de noi înşineşi să păstrăm buna stare de sănătate, în general nu avem de ce să ne îmbolnăvim.
Este de dorit ca toți să ne facem timp pentru a preveni diversele dereglări în corpul nostru. A preveni este mai uşor decât a trata sau a recupera!